Livrare și retur DOPAMIN3.COM

DESPRE LIVRARE

Curier Standard, livrarea catre Client a produselor achizitionate de la dopamin3, este efectuata numai prin intermediul sistemului de curierat rapid. Pretul livrarii produselor practicat de dopamin3 este de 12 lei (inclusiv TVA) – Bucuresti si 15 lei (inclusiv TVA) – pentru celelalte localitati din Romania, taxa unica de transport.

In situatia in care clientul doreste redirectionarea coletului, dopamin3 nu va asigura costurile privind redirectionarea, acestea vor fi suportate integral de catre client. Clientul declarand la achizitionare produsului adresa de livrare.

Pentru colete voluminoase sau cele care depasesc 5 kg, dopamin3 poate adauga o taxa suplimentare de transport. Taxa include materiale suplimentare pentru protectie, transport special pentru colete voluminoase si asigurarea produselor pe durata transportului si livrare pana in fata usii locuintei.

In anumite conditii dopamin3 poate oferi transport gratuit (in functie de valoarea comenzii sau alte activitati promotionale). dopamin3 nu poate fi obligat sub nici o forma sa ofere transport gratuit daca Clientul nu respecta conditiile standard de utilizare a serviciilor dopamin3.

7.6.2. Timpul de livrare al unei comenzi este comunicat expres la plasarea acesteia si este un interval de zile influentat de: transportul bunurilor de la furnizorul de marfa al dopamin3, timpii de procesare in centrul logistic al furnizorului initial si in depozitul dopamin3, zile lucratoare din luna, numarul produselor din comanda si timpii de procesare a fiecarui produs etc. Timpul total de livrare poate fi decalat de un produs cu perioada mai lunga, astfel ca Clientul accepta ca prin cumularea a mai multe produse intr-o comanda decaleaza livrarea produselor pana la data cea mai indepartata. Ca regula, produsele dintr-o comanda sunt livrare intr-un singur pachet cu un AWB unic (nu se livreaza partial produsele dintr-o comanda).

Livrarile se vor efectua de regula in interiorul perioadei asumate la plasarea comenzii (variaza intre 2 – 4 zile) si Clientul poate obtine informatii privind statusul livrarii in orice moment. In cazul in care produsul poate fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, dopamin3 va informa de indata Clientul prin E-mail oferind doua optiuni: Clientul poate fie renunta (in scris) la comanda/produs fie accepta noul termen de livrare propus. In eventualitatea in care plata a fost efectuata in avans prealabil livrarii, sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de maximum 14 zile de la data renuntarii.

Clientul poate primi ca si oferta promotionala, livrare gratuita pentru achizitia de bunuri cu valoare totala de cel putin 300 lei, numai in anumite conditii, incluzand dar nelimitandu-se la:
a. greutatea coletului sub 5 kg
b. mentinerea comenzii in formula initiala (fara modificari/amanari)
c. in cazul nereturnarii produsului.

Ofertele sunt comunicate si acceptate la momentul plasarii comenzii. Gratuitatile nu sunt obligatorii pentru dopamin3. Oferirea transportului gratuit nu exclude perceperea unei taxe de manevrare pentru colete voluminoase.

 

RETURNAREA PRODUSELOR SI GARANTII

Clientul dopamin3 poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract si este indreptatit sa primeasca intreaga contravaloare platita pentru produse, in urmatoarele situatii:

  • Produsele prezinta deteriorari severe care le fac neconforme;
  • Produsele livrate sunt diferite (specificatii, cantitate, etc) fata de comanda plasata;
  • Produsele prezinta defecte de fabricatie
  • Clientul s-a retras din contract in termenul de 30 zile de la data livrarii comenzii. Astfel dopamin3 extinde in avantajul clientului termenul minimal de 14 zile prevazut in art. 9 din OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative

dopamin3 poate oferi acoperirea tuturor costurilor de livrare pentru produse returnate (atat la livrare cat si la returnare indiferent de motivul returnarii) ca si procedura de fidelizare daca se foloseste formularul mentionat la art 7.8.3 pct a) iar returul se solicita si proceseaza prin sectiunea Contul meu de pe www.dopamin3.com . In cazul in care Clientul foloseste alt curier sau alte modalitati de livrare (posta, personal) se va aplica art 13 alin 3 si art 14 din Ordonanta De Urgenta nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

7.9.3. Inainte de expirarea perioadei de retragere, Clientul informeaza dopamin3 cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop,

Clientul poate alege una dintre urmatoarele variante:
a) de a folosi modelul de formular de retragere disponibil pentru descarcat aici (click aici);
b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract.

7.9.4. Clientului care a notificat dopamin3 conform art 7.8.3, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire au fost returnate sau inmanate catre dopamin3 sau unei persoane autorizate de dopamin3 sa receptioneze produsele (de obicei firma de curierat rapid indicata in formularul de Retur de pe www.dopamin3.com), fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 30 zile de la data la care acesta a comunicat dopamin3 decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt expediate de Client inainte de expirarea perioadei de 30 zile impachetate corespunzator pentru protejarea pe durata transportului.

7.9.5. Clientul dopamin3 nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

7.9.5.1. In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.8.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 30 zile prevazute conform art 7.8.2, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

7.9.5.2. In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.9.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (cu documentele care l-au insotit, cu toate componentele).

7.9.5.3. In cazul in care produsele au fost confectionate dupa specificatiile prezentate de Client sau personalizate in mod clar.

7.9.5.4. In cazul in care au fost comandate si livrate produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Client (aceste produse sunt marcate in prezentare ca produse nereturnabile).

7.9.5.5. In cazul in care au fost comandate si livrate produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

7.9.6. Membrul/Clientul va fi informat in e-mailul de plasare a comenzii daca acesta este returnabil sau nu si daca exista costuri in caz de retur. Produsele ce constituie un kit/set trebuie returnate ca un kit/set.

7.9.7. In cazul retragerii din contract a Clientului, dopamin3 ii ramburseaza acestuia toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea sa, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Clientului conform art. 7.8.2. si 7.8.3. Returnarea se face folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Client pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Clientul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Clientului plata de comisioane in urma rambursarii.

7.9.8. Clientul dopamin3 poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract si este indreptatit sa primeasca partial contravaloarea platita pentru produse daca acestea sunt intr-o stare de diminuare a valorii de revanzare (nu au toate componentele, nu au documentatia initiala sau alte cauze care modifica produsul initial).